Stapeltaartje van aardbeien met kletskoppen

Neem een mooi, plat bord en plaats in het midden een kletskopkoekje (tip: om te vermijden dat het koekje gaat schuiven, leg eerst een dropje geklopte room op het bord). Schik op het koekje 4 aardbeien, met ertussen goed opgeklopte gesuikerde en geparfumeerde room ( en eventueel eau de vie de framboise).Plaats er dan een nieuw koekje bovenop, bestrijk met geklopte room, schik de aardbeien En dek opnieuw af met een koekje. Bepoeder met bloemsuiker. 

Leg rondom het stapltaartje een eetlepel banketbakkersroom en versier met munt. Banketbakkersroom maak je met : 1 vanillestok, 100g suiker, 40 g maïzena, 4 eierdooiers en ½ l melk. 

Klop de eierdooiers los, voeg er de suiker en de maïzena aan toe. Roer alles goed onder en voeg er 125 cl melk aan toe. Goed roeren. Kook 0,375 cl meld met de vanillestok. Voeg dit bij het vorige mengsel. Breng al roerend tot het kookpunt. 

Verwijder de vanillestok en laat afkoelen.

Benodigdheden:

  • 3 kletskopkoekjes per persoon
  • 8 middelgrote aardbeien
  • verse room
  • griessuiker,bloemsuiker
  • banketbakkersroom crème anglaise
  • munt
  • eventueel : eau de vie de framboise

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok