Half gebakken chocoladetaartje met amandelijs

Dag voordien: Doe de eieren, dooiers en suiker in een kom en klop tot een licht mengsel. Laat de chocolade samen met de boter smelten. Roer voorzichtig de gesmolten chocoladeboter door het eimengsel tot een mooi glad, homogeen mengsel. Spatel er vervolgens de bloem door. Schep dit mengsel in vormpjes en laat het een nacht in de koelkast afkoelen. 

Dag zelf: Verwarm de oven tot 180° C en zet de vormpjes gedurende 10 à 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven als ze droog aanvoelen en de pudding in het midden rijst. Snijd de pudding voorzichtig los uit de vormpjes. Versier het bord met fruit, amandelijs en bloemsuiker.

Benodigdheden:

  • 250 g boter (+ extra boter om de vormpjes in te smeren)
  • 5 eieren + 5 extra dooiers
  • 125 g fijne suiker
  • 250 g fondontchocolade
  • 50 g bloem, amandelijs, rood fruit
  • munt, bloemsuiker

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok