Crumble van tamarillo's

Crumble: Meng en kneed alle ingrediënten. Kruimel ze open op een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten lichtbruin in een oven van 175°C. 

Ontdoe de boomtomaten van hun schil. Versnijd ze samen met de pruimen in stukken en stoof ze in een pan met boter en suiker. Voeg het citroensap toe en roer goed. Serveer deze compote, warm of koud, in een pronkglas. Strooi de crumble hier rijkelijk over. Serveer met roomijs, geparfumeerd met Eau-de-vie-de-mirabelle.

 

 

Benodigdheden:

  • 1 kg tamarillo’s of boomtomaten
  • 1,2 kg gedroogde, zwarte pruimen
  • 250 gram suiker
  • 2 citroenen
  • Scheutje Eau-de-vie-de-mirabelle
  • benodigdheden crumble:
  • 75 gram hazelnoten
  • 75 gram amandelschilfers
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 225 gram suiker
  • aanbevolen wijn: Muskat Ottonel & Krachner nr.4 , Burgenland, 1999

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok