Dame blanche

Vanilleroomijs: Mix en zeef alle ingrediënten. Vries ze in in een sorbetière. 

Eiwitschuimkoekjes: Klop de eiwitten op met suiker. Spuit dit mengsel op boterpapier en laat ze 24 uur drogen in een oven van 50°C. 

Chocoladesaus: Smelt de chocolade tot net onder het kookpunt met suikersiroop en verse room. 

Dame Blanche: Stapel de eiwitschuimkoekjes op met bollen vanille-ijs. Overgiet met chocoladesaus. Versier met munt en een vanillestokje. Bestrooi met bloemsuiker.

Benodigdheden:

  • vanilleroomijs
  • fondant chocolade
  • verse slagroom
  • eiwitschuimkoekjes
  • muntblaadjes
  • bloemsuiker
  • benodigdheden vanilleroomijs:
  • 1 l. melk, 1 l. room, 20 eieren, 660 gr. suiker
  • benodigdheden eiwitschuimkoekjes:
  • 6 eiwitten, 300 gr. suiker, enkele druppels citroen
  • aanbevolen wijn: Banyuls Grand Cru Amiral François Vilarem, 1978

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok