Fazant à la Brabançonne

Een fraaie verschijning in de natuur en een hoog culinair genot.

Bestrooi de panklare fazanten met peper en zout en bak ze goudbruin. Laat ze gedurende 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 175° C. Laat afkoelen op de keukentafel. 

Bak met schuimige, warme hoeveboter het voorgekookte witloof goudbruin. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Voeg enkele lepels fazantenfond toe en laat gedurende 25 minuten langzaam sudderen. Werk af met enkele lepels hoeveboter, die door het witloof smelt. 

Overgiet het gerecht met de gemixte, bruine witloofsaus. Serveer met kasteelaardappeltjes en een takje groen.

Benodigdheden:

  • 2 fazanten
  • 8 à 10 stronken witloof
  • peper, zout en nootmuskaat
  • suiker
  • hoeveboter
  • fazantenfond of bruine fond
  • aardappelen
  • aanbevolen wijn: Hermitage la Chapelle Paul Jaboulet Aîné, 1996

 

 

 

 

 

 

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok