Gegratineerde sint-jakobsvrucht met fijne groentjes

Was de lente-uitjes, snijd ze in stukjes van 1 cm en stoof ze lichtjes in de pan. Schil de wortel en kook beetgaar. Snijd de gekookte wortel in stukjes van 1 cm. Snij het blad venkel in blokjes en stoom heel even beetgaar. Meng de groenten en verdeel ze op een diep bord. 

Voor de saus : Kook de fijn gesnipperde sjalot in witte wijn. Laat inkoken tot de helft, voeg dan een flinke scheut room toe en laat de saus sudderen tot ze bijna stroperig wordt. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot en voeg op het allerlaatst 1 eetlepel licht opgeklopte room toe. 

Schik de schoongemaakte en gehalveerde rauwe sint-jakobsvruchten op de groenten en overgiet met de saus. Laat het geheel lichtjes bruin kleuren onder de grill.

Benodigdheden:

  • 2 verse sint-jakobsvruchten per persoon
  • 2 lente-uitjes
  • 1 jong worteltje
  • 1 blaadje venkel
  • 1 sjalot
  • een scheutje witte wijn
  • een scheutje room
  • muskaatnoot , peper en zout

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok