Krokant gebakken kalfszwezerik met hopscheuten

Geblancheerde en krokant gebakken kalfszwezerik met een fruitige wijn doet me verlangen naar de prille lente.

Laat de kalfszwezerik 24 uur in gezouten water uitbloeden. Spoel ze en stoom ze gedurende 1 uur op 60°C. Ontdoe ze van hun vliezen en bak ze krokant in boter. Kruid met peper en zout. 

Stoom de hopscheuten gedurende 5 minuten en breng op smaak met ingekookte room. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. 

Schep een bedje hopscheuten op een bord en leg er de krokant gebakken zwezerik op. Versier met groen en serveer warm.

Benodigdheden:

  • kalfszwezerik
  • hopscheuten
  • room
  • peper, zout en nootmuskaat
  • platte peterselie
  • aanbevolen wijn: Château Angelus, St. Emilion Grand Cru de Boüard de Laforest & fils, 1998

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok