Lamsribstuk met groeten en rode wijnsaus

Bak de lamsribstukjes mooi bruin in een pan met veel boter, peper en zout. Zet de pan 10 minuten in een oven van 180° C tot de lamsribstukjes mooi roze zijn vanbinnen. Blus de pan met rode wijn en laat wat fijngehakte sjalotten inkoken met bruine fond. Breng op smaak met suiker en boter. 

Snijd het vlees in stukken van 3 cm., leg een lamsribstukje op een groot bord en omring het met seizoengroenten. Warm serveren met gebakken aardappeltjes

Benodigdheden:

  • 2 lamsribstukjes 8 sjalotten
  • 800 g seizoengroenten (zoals boontjes, worteltjes, asperges of groene mergpompoenen)
  • 600 g aardappelen, boter, (25 g om te bakken, 100 g om de saus af te werken)
  • peper & zout, 1 lepel suiker, 2 dl bruine fond
  • 2 dl rode wijn

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok