Bloem van mergpompoen gevuld met langoustines

Een verleidelijke, zuiderse sensatie, met een dauwfrisse helderheid van de pompoenbloem.

Tomatenbotersausje: Mix de tomaten en laat ze inkoken. Doorzeef ze en klop ze los. Voeg de fijn gesneden, groene kruiden toe. 

Maak de langoustines volledig schoon en kruid ze met peper en zout. Plooi de bloemen van de mergpompoen open en verwijder de stamper. Versnijd de langoustines in blokjes en leg ze in de bloemen. Plooi de bloemen mooi dicht. 

Stoom het geheel gedurende 10 minuten. Schik op een warm bord en overgiet met het tomatenbotersausje.

Benodigdheden:

  • 1 bloem per persoon
  • 2 nieroogkreeftjes (langoustines) per persoon
  • 9 tomaten
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • snuifje suiker
  • groene kruiden
  • aanbevolen wijn: La Rosée de Monbousquet - Bordeaux Rosé, 2005

 

 

 

 

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok