Ossenhaas met rode wijnsaus en seizoensgroenten

Maak een brunoise van de sjalotten en wortelen en fruit deze lichtbruin in de hoeveboter. Blus met rode wijn en bruine fond. Laat dit inkoken en doorzeef. Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier en suiker. Mix er enkele klontjes boter doorheen. 

Bak de rundsfilet goudbruin en laat een 10-tal minuten rusten. Was de seizoensgroenten en bereid ze naar eigen fantasie. Schik ze samen met het vlees en de rode wijnsaus op een warm bord. Versier met peterselie.

Benodigdheden:

  • ossenhaas
  • wagyu-rundsmedaillon van de filet pur
  • 2 sjalotten
  • 50 gram hoeveboter
  • tijm, laurier
  • 1 wortel
  • 2 lepels bruine fond
  • ¼ l. rode wijn
  • peper, zout en suiker
  • peterselie
  • seizoensgroenten: spinazie, broccoli, wortelen, aardappelgratin
  • aanbevolen wijn: Gran Sangre de Toro Torres, 2000

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok