Reenootjes ‘Fine Champagne’ met knolseldermousseline

Ontbeen en ontvlies de reerug. Bak de filet goudbruin in boter en laat even rusten op een warme plaats. Neem het vlees uit de pan en blus met Fine Champagne Cognac, wildfond en room. Laat inkoken en zeef door. Breng op smaak met peper, zout en boter. 

Snij de knolselder in dobbelsteentjes. Kook of stoom ze en maal ze fijn tot een smeuïge mousseline. Breng op smaak met peper, zout en boter. Verdeel de knolseldermousseline op het bord en plaats hierop de gesneden reefilet. Versier met groene kruiden.

Benodigdheden:

  • reefilet
  • knolselder
  • wildfond
  • fine champagne cognac
  • peper en zout
  • room
  • boter
  • aanbevolen wijn: Opus One, Napa Valley Baron Philippe de Rothschild, 2000

 

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok