Reuzetarbot in groentjes gestoomd met mosterdsaus

Was en fileer de tarbot, maar laat het vel er aan. Maak allerlei seizoengroenten schoon, was en kook ze (elk apart) voor. 

Kruid de tarbot met peper en zout en laat hem ongeveer 12 minuten stomen op 90° C. Stoof de groenten heel even op in boter met peper, zout en nootmuskaat. Leg ze in het midden van een warm bord en schik hierop een mooi stuk tarbot. Maak een klassieke mousselinesaus met 2 eierdooiers, 200 gr boter, 1/2 dl wijn, 1 lepel mosterd, peper en zout. Oversaus het geheel en versier met dragonblaadjes.

Benodigdheden:

  • 600 g tarbotfilet
  • 800 g seizoengroenten
  • (zoals prei, worteltjes, knolselder, boontjes, erwtjes, ... )
  • 25 g boter
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • dragonblaadjes

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok