Marinade van rode vruchten en rabarber geparfumeerd met vanille en een champagnesorbet

Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukken van ongeveer 5 cm. Breng de suikersiroop met de opengereten vanillestokken erin aan de kook. Pocheer hierin de rabarber en laat het geheel afkoelen. Meng daarna de rode vruchten erdoorheen en laat ze enkele uren marineren. Maak ondertussen de sorbet. 

Laat 1 liter water koken met 600 g suiker, laat het kooksel afkoelen en voeg er een fles witte wijn of champagne, citroen- en sinaasappelsap aan toe. Goed en deroeren, massa in de ijsturbine draaien. Neem mooie diepe borden en verdeel de marinade, roer er fijn gesneden munt onder en schep er een lepel sorbet op. Versier met kletskoppen en en munt.

Benodigdheden:

  • 400 g assortiment rode vruchten
  • verse rabarber (2 à 3 stronken)
  • 2 vanillestokken
  • suikersiroop (verhouding 1/4 l water + 1/4 kg suiker) munt
  • koekjes (bv. kletskoppen)

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok