Rogfilet met tomatenvinaigrette en groene kruiden

Pel en ontpit de rijpe tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes. Hak alle groene kruiden fijn. Snipper de sjalot fijn en laat deze garen in veel olijfolie. Laat wat afkoelen en voeg dan citroensap, tomatenblokjes en gehakte groene kruiden, peper en zout toe. Roer voorzichtig om. 

Stoom de rog en schik deze op een warm bord. Overgiet rijkelijk met de tomatenvinaigrette en werk af met appelkappertjes.

Benodigdheden:

  • verse, gefileerde rog
  • rijpe tomaten
  • groene kruiden: dille, bieslook,
  • kervel, dragon, …
  • appelkappertjes
  • peper en zout
  • citroen
  • sjalot
  • aanbevolen wijn: Château Carbonnieux Pessac-Léognan, 2003

 

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok