Romige blanquette van zwezerikjes en asperges

Spoel de zwezerik 24 u. in licht gezouten water, pocheer hem en maak hem schoon. Schil en kook de asperges. Versnijd beide ingrediënten in gelijke stukken. Laat de room tot de helft inkoken en voeg hierbij een beetje kookvocht van de asperges. Laat opnieuw inkoken. Voeg daarna de stukken zwezerik en asperges toe en laat een minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep het geheel vrij robuust in een mooi kommetje en versier met bieslook. Warm serveren. 

Verdeel de koekoek in 4 delen en serveer ze in mooie diepe borden. Overgiet met de bouillon en de groenten. Werk af met peterselie. Eventueel ook grof brood met gezouten boter erbij serveren.

Benodigdheden:

  • 600 g verse zwezerik
  • 12 asperges
  • 3 dl room
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • bieslook

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok