Roodbaarsfilet met sausje van spinazie en waterkers

Ontschub en fileer de roodbaars en bak ze heel kort in olijfolie. Dompel alle groene ingrediënten 2 minuten onder in licht gezouten, kokend water. Schep ze onmiddellijk over in koud water. Giet ze af en dop ze droog. Maal ze fijn in een mixerblender en voeg eventueel een beetje kookwater toe. 

Doe deze ‘groene verf’ in een kookpotje. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat tot het kookpunt komen. Roer er enkele blokjes hoeveboter doorheen. Giet dit mengsel op een wit bord en strijk het glad. Plaats hierop de gebakken vis en bestrooi met grof zeezout. Versier met gepocheerde, beetgare groentenbolletjes.

Benodigdheden:

  • roodbaars (1 tot 2 filets per persoon)
  • ½ kg spinazie
  • ¼ kg waterkers
  • 100 gram kervel
  • 50 gram basilicum
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 100 gram hoeveboter
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • groentenbolletjes van courgette, wortel of raap
  • aanbevolen wijn: De Ladoucette Pouilly-Fumé, 2004

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok