Fruitig groenteslaatje met sint-jakobsvrucht, langoustines en kreeft

Een glad en stevig pantser beschermt zijn weke vlees, zacht roze en gemarmerd.

Maak een fijne brunoise van courgette, tomaat, mango en appel. Vermeng voorzichtig en besprenkel met de basisvinaigrette. Maak bovendien een passievruchtenvinaigrette (mix 5 stuks passievruchten vlees met 2 dl basisvinaigrette). 

Schik op een groot bord en versier met passievruchtenvinaigrette. Leg de pijnboompitten, veldsla, kreeften-pootjes en tomatenpoeder rondom de brunoise. Bovenop de brunoise schikt u de warme kreeft, de kort gebakken langoustinestaartjes en Sint-Jakobs-vruchtjes. Serveer koud-warm en versier met een takje venkel.

Benodigdheden:

  • Sint-jakobsvruchtjes, langoustines en kreeft
  • courgette, tomaten, mango en appel
  • passievruchten
  • veldsla
  • pijnboompitten
  • gedroogde tomatenpoeder
  • basisvinaigrette: 1 deel water, 1 deel xeres azijn, 1 deel notenolie, 3 delen maïsolie, peper, zout en lopende honing
  • aanbevolen wijn: Chablis, William Fevre, 2004

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok