Sorbet

Maak de frambozencoulis: mix de lekkere verse frambozen met fijne suiker tot je ee nmooie, gladde saus krijgt. Zeef het mengsel. Laat het bier koken met de rest van de suiker tot het licht stroperig wordt. 

Voeg de frambozencoulis en het citroensap toe aan het bier en roer alles goed om. Laat dit mengsel in de sorbetière afdraaien en voeg, als het mengsel min of meer vast is, de room toe. 

Schep de sorbet op als tussengerechtje of als dessert, versier met een takje munt.

Benodigdheden:

  • ½ liter blonde trappist ‘Sint-Sixtus’ Westvleteren
  • 250 g frambozen
  • sap van 1 citroen
  • 450 g suiker
  • 1 dl room

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok

Reeds 30 jaar ontvang ik gasten in mijn restaurant.

Zij waarderen mijn persoonlijke aanpak, het bijzonder kader en de verrassende gerechten.

Nieuw: Combineer je gastronomisch diner met een overnacht in een van onze
4 luxe appartementen.

Patrick Van Herck, Chef-kok